Това заяви пред Нова телевизия народният представител от ПП Йордан

...
Това заяви пред Нова телевизия народният представител от ПП Йордан
Коментари Харесай

Йордан Терзийски: Трябва да държим инфлацията ниска, за да сме част от Еврозоната

Това съобщи пред Нова телевизия националният представител от Политическа партия Йордан Терзийски.

 

" Получихме явен сигнал от Урсула фон дер Лайен, че мястото на Българи е в Шенген. Толкова ясно никой не го беше казвал, това е посоката, в която ще върви като цяло Европа. Вярвам, че до края на годината ще бъдем част от шенгенското пространство ", безапелационен бе депутатът.

 

По думите му задачата Шенген е действителна и обозрима още в границите на тази година, а за Еврозоната се преследват съответните критерии.

 

Относно възбраната за импорт на зърно от Украйна, Терзийски разяснява, че в случай че тя остане, това ще докара до растеж на цените на главните артикули.

 

„ Днес по данни на МФ, стана ясно, че загубата за бюджета е 146 млн. лв. единствено за тази година. Държавата ще продължава да търпи загуби, в случай че това продължи ”, счита той.

 

Депутатът изрази мнение, че в случай че има наранени зърнопроизводители, те няма да бъдат оставени на произвола. „ Ангажимент на държавното управление и на Народното събрание е да се погрижи да няма инфлация, тъй като е мъчно след това тя да бъде овладяна ”, сподели още Терзийски.

 

Във връзка с идните локални избори депутатът акцентира, че партията ще бъде съществена опция на досегашния модел на ръководство в българските общини.

 

" България има потребност от визионерско ръководство, което да вдигне общините на доста места. Това, че поддържаме общо държавно управление, няма общо с това, че ще бъдем съществени съперници на локалните избори ", уточни той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР