Това заяви пред Нова телевизия Лена Бориславова от Продължаваме промяната. По

...
Това заяви пред Нова телевизия Лена Бориславова от Продължаваме промяната. По
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Начинанието по формирането на кабинет е имиджова щета за ПП и за ГЕРБ

Това съобщи пред Нова телевизия Лена Бориславова от " Продължаваме промяната ".

 

По думите й това е окончателният вид на кабинета " Денков-Габриел ".

 

" Моето разбиране, че този кабинет в този му състав е една доста добра стъпка за страната, колкото по-бързо проработи, толкоз по-добре за нас. Има ужасно доста сили, които се борят да няма постоянно държавно управление. Тези хора избират да няма бюджет, да продължава неустойчивостта. Но увереността ни идва оттова, че когато съпротивата е висока, значи нуждата от държавно управление е доста основна. Последните месеци ние работихме по рационализиране състава на този кабинет, с цел да може той да се употребява с политическа и експертна поддръжка ", разяснява Бориславова.

 

Тя показа, че номинацията на доцент Атанас Славов за министър на правораздаването е пристигнала персонално от Кирил Петков и е била съгласувана с акад. Денков.

 

Запитана дали кандидатурата на Асен Василев е била съгласувана с Кирил Петков, Бориславова сподели следното:

 

" Една от най-тежките рецесии, в които се намира страната сега, е обвързвана точно с бюджета. Всеки идва и пита " Кога ще има бюджет? " Кога ще разчитаме, че страната ще си организира бюджетната политика? В този миг няма по-подготвен човек, който да влезе и да работи, с цел да може страната да отлепи от това безвремие. Мисля, че не е имало проблеми към номинацията на господин Асен Василев. Аз персонално имам вяра, че е хубаво да има политически номинации ", означи тя.

 

На въпрос има ли доверие на Мария Габриел, депутатът от " Продължаваме промяната " сподели, че няма по какъв начин да има доверие на човек, който не познава и с който не е работила.

 

Относно поискания имунитет на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, Бориславова изрази мнение, че е значимо да не се реализира политически напън.

" Има разнообразни опити за провокации. Едни институции афишират война на други институции, което не би трябвало да е методът, по който работи една парламентнарна република. Официалната позиция на Политическа партия е, че всеки има право да реши какво да прави със личния си имунитет. Ние призоваваме той да бъде даден непринудено. Ние отчитаме обстоятелството, че въпреки всичко не би трябвало да се упражвнява политически напън. Ако едно лице откаже да даде имунитета си, нашата роля е да сменим парламентарната процедура ", безапелационна бе тя.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР