Това заяви пред NOVA Никола Вапцаров, бивш заместник-кмет на столичния

...
Това заяви пред NOVA Никола Вапцаров, бивш заместник-кмет на столичния
Коментари Харесай

Бивш зам.-кмет: Иванчева слагаше изрядни проекти на трупчета

Това съобщи пред NOVA Никола Вапцаров, някогашен заместник-кмет на столичния регион "Младост ".

"И строителното позволение се даваше, чак откакто се извършат избрани услуги за общината - ремонт на детска площадка или градина, макар че клиентите са били изцяло изрядни. Но не съм видял тя да взима нещо персонално ", изясни той.

Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха задържани през вчерашния ден по обяд от маскирани чиновници на новата Комисия за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добити парцели (КПКОНПИ) пред Спортната палата в София.

По неофициална информация в колата на кметицата е бил открит рушвет от 70 000 евро , част от желани общо 250 000 евро, с цел да бъде издадено позволение за градеж. Минувачите станаха очевидци по какъв начин проверяващите броят пари на място.

"Проблемът е, че когато хванахме един вложител "по бели гащи " с очевидно престъпление, точно тя беше тази, която категорично отдръпна жалбата и подписа съглашение с вложителя да не го закача повече и да не предявява повече искания ", описа Вапцаров.

Той разясни, че става дума за градеж на жилищна постройка при блок 70 в "Младост-1 ".

"Тя организираше доста срещи с вложителя на затворени порти. В един миг сподели, че той я е заплашил, че ще я съди за превишаване на права. И сподели: "Аз в пандиза не желая да влизам. Оттегляме жалбата ". Това беше огромен удар за всички, които я подкрепяха ", съобщи някогашният заместник-кмет, който е работил взаимно с Иванчева от ноември 2016 до юни 2017 година

Той сподели, че не е сюрпризиран от обвиняванията, само че е сюрпризиран от ареста.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР