Това заяви пред Министерския съвет Христо Иванов от “Демократична България”.

...
Това заяви пред Министерския съвет Христо Иванов от “Демократична България”.
Коментари Харесай

Христо Иванов: Борисов, гледай този клип. Това е твоята демокрация. Това си ти. Това е твоят режим

Това съобщи пред Министерския съвет Христо Иванов от “Демократична България”. Повод за острите му думи е скандалният видеоклип, който бе показан през вчерашния ден на изключително съвещание на краткотрайната комисия, която проверява полицейското принуждение по време на митингите предишното лято. На фрагментите се видяха бруталните дейности на униформените, а публичната реакция не закъсня.

“Днес съм тук, на мястото на престъплението, тъй като желая да кажа ясно няколко неща. Това е мястото на престъплението, тъй като не просто там, в този ъгъл беше мачкана българската независимост, достолепието на българските жители, очакванията на младежите, че могат да имат почтено европейско и българско поданство. А тъй като това стана на прага на Министерския съвет и ясно демонстрира кой е отговорен”, уточни още Христо Иванов.

Той изрично съобщи - “Демократична България” ще направи всичко, с цел да може отговорните да понесат своята отговорност. Според него това са Младен Маринов, Христо Терзийски, Бойко Борисов и Иван Гешев.

“Не става дума за това, че група служители на реда са си изпуснали нервите. Става дума за част от една целенасочена, политически поръчана и институционално прикрита интервенция по изтръгване на свободата от ръцете на българските жители. Тази интервенция включваше всеобщо подслушване под абсурден предлог за гонене организация на държавен прелом, осъществяван от стотици хиляди български гражадни, посредством главното човешко право на протест”, добави още Христо Иванов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР