Това заяви пред журналисти служебният министър на икономиката Даниела Везиева.

...
Това заяви пред журналисти служебният министър на икономиката Даниела Везиева.
Коментари Харесай

Везиева за скандалите в ДКК: Да сезират Кьовеши и за скандалите, които ние видяхме

Това съобщи пред публицисти служебният министър на стопанската система Даниела Везиева. Тя изрази позицията на ведомството за последните кавги към Държавната консолидационна компания.

ФрогНюз напомня, че трима от Съвета на шефовете на холдинга оповестиха директорката Ваня Карагенова, че е направила редица дейности, противоречащи на закона, които са нанесли съществени финансови вреди на ДКК, респективно и на страната. Скандалът бе подхванат от партия ГЕРБ. Партията разгласи, че Карагенова е предоставила правата на ВМЗ-Сопот на частна компания. И Даниела Везиева, и Карагенова отхвърлиха обвиняванията, като икономическият министър заподозря политическа офанзива. От ВМЗ-Сопот помолиха името на компанията да не се замесва във политическата обстановка в страната, с което също отхвърлиха да имат общо.

Сезирана от сигнал от изпълнителния шеф на ДКК (другият е Рая Каназирева) и медийни изявления, Софийската градска прокуратура заяви, че е била разпоредена инспекция по случая.

Везиева разгласи, че ще изиска оставките на тримата членове на Съвета на шефовете, тъй като са изнесли неистинни изказвания - декларацията, която е подписала изпълнителната директорка, че била в служебни или трудови правни отношения, което изрично не е правилно, както и договорът за адвокатски услуги и е нанесла вреда.

" Може би решението за освобождението им е закъсняло, само че когато аз станах министър организирах среща с тях, те ми обясниха, че предходното ръководство е било обвързвано с предписание от страна на министрите, било им е налагано взимане на избрани решения ", разкри Везиева.

Икономическият министър уточни, че не се тормозят от инспекции, а методът, по който се изнася информация, която не дава отговор на истината. Според нея е имало опити за удар върху военнопромишления подтекст.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР