Това заяви пред Европейския парламент председателката на Европейската комисия Урсула

...
Това заяви пред Европейския парламент председателката на Европейската комисия Урсула
Коментари Харесай

/на живо/ Фон дер Лайен пред ЕП: Путин ще се провали. Украйна и Европа ще победят

Това съобщи пред Европейския парламент председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Страсбург, където през днешния ден стартира дебатът за положението на Общността.

" Издигнахме Европа още веднъж и ще имаме потребност от тази мощ, тъй като времето пред нас няма да е елементарно. Много неща са сложени на карта за цяла Европа и за целия свят. Ние сме сложени пред тестване от страна на тези, които желаят да ни видят разграничени. Това не е единствено война, която руснаците започнаха против Украйна. Това е война за силата, стопанската система и полезностите ни. Това е война за нашето бъдеще - автокрация против народна власт. Имаме нужния кураж и взаимност. Путин ще се провали и Украйна и Европа ще победят ", добави фон дер Лайен. 

В Страсбург е и брачната половинка на украинския президент Володимир Зеленски - Олена. Тя бе приветствана от цялата зала при започване на съвещанието.

“Ние сме с вас. Още един път желаеме да подчертаем, че това е извънредно нахлуване над самостоятелна Украйна, което докара до продоволствена рецесия и високи разноски за живот ”, уточни Роберта Мецола, ръководител на Европейския парламент.

Финансовият бранш на Русия е на командно дишане. Промишлеността е в отломки, уточни още шефката на Европейска комисия. Според нея Кремъл е отговорен за това, което се случва с съветската стопанската система - цената, която Путин заплаща поради войната. 

" Искам да съм ясна - глобите ще останат. Не би трябвало да се помиряваме и би трябвало да го кажем ясно ", уточни още фон дер Лайен. 

По думите й същото важи за финансовата помощ за Украйна. Европа е дала към 90 милиарда на Украйна.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР