Това заяви пред bTV съпредседателят на ДБ Христо Иванов във

...
Това заяви пред bTV съпредседателят на ДБ Христо Иванов във
Коментари Харесай

Христо Иванов: Трябва да има конституционна промяна, защото правосъдието е имунната система на обществото ни

Това съобщи пред bTV съпредседателят на Демократична България Христо Иванов във връзка със поръчката с нов кабинет " Денков-Габриел ".

 

" Аз постоянно съм казвал, че смяната в България ще пристигна посредством съществени институционални промени, започващи с конституционна смяна. От мен и моя екип имаше опит Петьо Еврото да бъде институционално освободен. Тогава го резервира Цацаров. Ние знаем какъв брой е значимо институционално да се подходи и да се сложат точните хора на точното място. За да има конст. промяна, с цел да има огромен рестарт на Републиката, ние ще приказваме с всички парламентарно показани сили. Ние не сме водили диалози по кафенета и по заведения за хранене ", акцентира Иванов.

 

По думите му възприятието за отговорност ще надделее и може да чакаме конституционната промяна да бъде реалност в близко бъдеще.

 

" В последна сметка кабинетната настройка се приближава до това, което ние бяхме заложили като идея. Съществуването на кабинета беше обвързано със съществуването на конституционна настройка. Когато бяхме поканени от Политическа партия и ГЕРБ ние да излъчим министър на правораздаването, ние взехме решение да излъчим един човек, който е конституционалист, ползващ се с доверието на всички политически обединения. Ние взехме решение да го излъчим като поръчител, с цел да е ясно, че ще има старания за задълбочени промени. Този човек е поръчител освен като наличие. Ако конституционната промяна не се случи по задоволителен метод, някои хора ще си подадат оставките. Ние в петък успяхме да осигурим 160 гласа, което е минимално нужното за правене на промяна. Ние ще продължим това изпитание ", посочи съпредседателят на Демократична България.

 

Попитан по отношение на поискания имунитет на Бойко Борисов, Иванов сподели, че е значимо въпросът с къщата в Барселона да бъде обяснен.

 

" Иван Гешев внезапно пристъпи към неговата реализация. Това е безусловно отричане на всякаква визия за обективност. Това не е правораздаване. Ние се борим за правораздаване, не един или различен да бъде намазан с катран. Нашата идея е справедливостта и господство на правото. Докато Иван Гешев е основен прокурор, не може да има господство на правото ", безапелационен бе той.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР