Това заяви пред bTV проф. Николай Радулов, депутат от Има

...
Това заяви пред bTV проф. Николай Радулов, депутат от Има
Коментари Харесай

Радулов: Прокуратурата преувеличава, но вероятно методите на Борисов в ГДБОП са същите

Това съобщи пред bTV проф. Николай Радулов, народен представител от " ИТН ".

Коментарът му идва на фона на свадите и напрежението сред ГДБОП и прокуратурата поради следствието на схемите със строителството на Автомагистрала " Хемус ".

" Гешев към този момент много дълготрайно време пред очите на всички ни отхвърля да образува каузи. Това беше явно по изборите. Това не е поведение на прокуратурата. Гешев е този, който командва и той дава тона. Това докара до отхвърли на Бойко Рашков да направи взаимен щаб сред Министерство на вътрешните работи и обвиняването. Странно бе това, че ДАНС направи подобен взаимен орган. Питам се дали не бе незадоволително въздействието на господин Рашков да не разреши това да стане. Няма логичност в това Министерство на вътрешните работи да откаже да работи с прокуратурата, а ДАНС да подпише контракт за взаимна активност, в случай, че няма проверяващи права ", уточни още Радулов.

По думите му управлението в службата не е било заменено - назначенията са краткотрайна мярка и е нужно постоянното държавно управление да се заеме.

Според него несъгласия сред президента Румен Радев и кабинета “Петков” няма да има нито в този момент, нито в бъдеще.

“Хората се измориха от това, че са ръководени от служебно държавно управление. Сега се надяват във всички области да има напредък, който съгласно мен ще се реализира посредством надпреварата сред обособените министерства, каквото считам, че ще има”, уточни още Радулов.

Той счита, че постоянното държавно управление на Кирил Петков ще изкара цялостния си мандат.

“Това държавно управление ще изкара оптимално дълго и ми се коства, че ще има цялостен мандат. Възможно е да има лични промени, само че държавното управление ще работи добре. Наличието на съществени специалисти във всяка област, парламент, който има упоритост да играе ролята на законодател и представител на народа, който да управлява държавното управление, ме карат да считам, че това е основа за дълъг мандат”, уточни Радулов.

“Няма такова нещо като “нулева корупция” където и да било. Такава ще има. Въпросът е хората да я усещат по допустимо най-незасягащия ги метод. Има едно равнище на допустимост във всичко, което в случай че се надвиши, би трябвало да стартираме да се борим. И корупцията има граници, които могат да се изтърпят”, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР