Това заяви пред bTV проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия

...
Това заяви пред bTV проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия
Коментари Харесай

Александър Маринов: Системата дава накъсо. Резултатът е по-зле отколкото планината се напънала и родила мишка

Това съобщи пред bTV проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет на Президента и консултант на служебния министър председател.

 

„ Проблемите са систематични, те не се свеждат до една или друга партия или политически началник. Просто системата дава към този момент накъсо, забила е. Виждаме всевъзможни вероятни комбинации, всевъзможни опити и ходове, в това число и ексцентрични. Резултатът е по-зле в сравнение с планината, която се е напънала и родила мишка.

 

Моето усещане е, че никой не желае да ръководи и да носи отговорност, тъй като в действителност има опасности, тъй като взаимното доверие е негативно. Сметките са кой ще излезе неприятният и кой ще бъде безотговорният ”. По този метод Маринов разяснява политическата обстановка у нас и опцията да отидем на шест избори.

 

„ Освен че нямаме бюджет, имаме нетърпима обстановка – редица основни държавни институции са с изминал мандат или непопълнен мандат. Има сянка на подозрение върху легитимността на този Висш правосъден съвет. Формално той работи съгласно закона, само че очевидно нещо не е наред “, счита специалистът.

 

" Между първия и втория мандат имаме огледална картина. Ако не стане с първия, няма по какъв начин да стане и с втория, а третият мандат е предполагаем. През юли към този момент на практика е невероятно да има избори, през август никой няма да желае такива, вид е да бъдат към 10 септември ", уточни още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР