Това заяви пред bTV оттеглилият Андрей Гюров от ПП, който

...
Това заяви пред bTV оттеглилият Андрей Гюров от ПП, който
Коментари Харесай

Андрей Гюров, ПП: Няма връзка между парите за пътищарите и битката за БНБ

Това съобщи пред bTV отдръпналият Андрей Гюров от Политическа партия, който отдръпна кандидатурата си за поста гуверньор на Българска народна банка.

Той уточни, че това е една извънредно значима позиция за страната и като такава в този интервал на рецесии изисква необятна поддръжка и явен мандат. „ За задачите, които сме си сложили за Българската национална банка, ние търсехме човек, който е самостоятелен, който няма обвързаности с българската банкова система, не е пял „ Назад, обратно, моме Калино “ по банкерски сбирки и който ще отстоява праволинейно присъединението бързо към еврозоната и битката с прането на пари “, сподели още Андрей Гюров.

По думите му от време на време в българската банкова система се получават земетресения, които костват големи средства на всички данъкоплатци.

Гюров разяснява и днешното изказване на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който уточни, че в две офшорни компании е дадена цялата енергетика на страната, а ръководещите са " царе на това да разточителстват пари на фона на недоволно население поради инфлацията ".

" Няма да разясня компетенцията на Борисов в региона на банковото дело. Обсъждахме необятно, че даже със заемите, които са планувани, равнището на държавен дълг и бюджетни дефицити ще са по-ниски от тези, които ГЕРБ предвиждаха в средносрочната си прогноза за 2021 година без да има война, без да има рецесия. Извадено от подтекст, можем всичко да приказваме, само че обвиняванията са несъстоятелни, когато сложим едни против други числата ", уточни Гюров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР