Това заяви пред bTV Милен Керемедчиев, международен анализатор и бивш

...
Това заяви пред bTV Милен Керемедчиев, международен анализатор и бивш
Коментари Харесай

Керемедчиев: С КСНС стегнаха редиците преди визитата в РСМ

Това съобщи пред bTV Милен Керемедчиев, интернационален анализатор и някогашен зам.-министър на външните работи.

Коментарът му идва на фона на вчерашната среща на " Дондуков 2 ", на която трябваше да бъде разискван въпросът с присъединението на Република Северна Македония в Европейски Съюз. Позицията на София остана без смяна.

По думите на Керемедчиев му Министерство на външните работи ще има по-скоро поддържаща роля в договарянията, а водещи фигури ще са президентът и министър председателят.

" Не виждам огромна оптимизъм от македонска страна ", добави Керемедчиев.

На 18ти януари министър председателят Кирил Петков би трябвало да отиде на посещаване в Скопие.

" Ние продължавахме да бъдем неразбрани от нашите сътрудници в Западна Европа каква е позицията ни и за какво постановяваме това несъгласие. Тази еволюция е за изчистване на обяснителния режим, в който сме влезнали. Сега позицията ни звучи по-разбираемо за европейските структури и за Съединените щати ", сподели още Керемедчиев.

От своя страна проф. Димитър Вацов счита, че след вчерашния КСНС има сгъстяване на позицията на България към Северна Македония.

За това упорстваха протестиращите пред постройката на Президентството през вчерашния ден от Вътрешна македонска революционна организация. Позицията на България остава без смяна и макар засилващия се от Западна Европа напън.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР