Това заяви пред bTV депутатът от ПП-ДБ Любен Иванов във

...
Това заяви пред bTV депутатът от ПП-ДБ Любен Иванов във
Коментари Харесай

Любен Иванов, ПП-ДБ: Изборът на Сарафов за изпълняващ длъжността главен прокурор е едно правно нищо

Това съобщи пред bTV депутатът от ПП-ДБ Любен Иванов по отношение на избирането на и.д. основен прокурор.

 

Относно днешното изказване на Иван Гешев, Иванов изрази мнение, че Гешев фактически има съществени знания по политическия и престъпния живот. Според него обаче държанието му като основен прокурор не допуска една сериозна политическа кариера.

 

Запитан какво чака от изпълняващия длъжността основен прокурор, националният представител сподели, че Висш съдебен съвет е този, който би трябвало да избере новият основен прокурор, а не прокурорската гилдия.

На въпрос дали властта се е справила с водната буря и последните наводения, депутатът означи, че казусът, който съществува, е непочистването на речните корита.

 

" Ангажиментът за това разчистване е на локалната власт и на регионалния шеф. Във Видинско е имало приливна вълна, която е била 3 метра, която е заляла първите етажи на къщите на някои места. Следва да си зададем въпросът до каква степен за изпускани язовири. Може би няколко часа преди наводнението са били изпускани тези язовири, с цел да не прелее водата. По принцип би следвало от време на време да се изпуска по малко вода ", безапелационен бе той.

 

Иванов добави, че държавното управление би трябвало да предприеме съответните дейности за разчистване на речните корита и изрази убеденост, че управляващите ще създадат всичко належащо за това.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР