Това заяви пред БНТ Андрей Михайлов, председател на Правната комисия

...
Това заяви пред БНТ Андрей Михайлов, председател на Правната комисия
Коментари Харесай

Председателят на правната комисия А. Михайлов: Спецправосъдието се провали тези 10 години от съществуването си

Това съобщи пред Българска национална телевизия Андрей Михайлов, ръководител на Правната комисия в 46-то Народно събрание и народен представител от Има Такъв Народ.

" Създаде се чувството, че те не са толкоз профилирани, колкото изключителни съдилища. Процентът каузи, които се преглеждат от тях не е чак толкоз огромен - те са единствено 3% от общите съдопроизводства. Голям % от тях приключват със съглашения - 50%. По нищо този съд не се отличава и не свети измежду останалите, в противен случай - сътвори се чувството, че той е целево основан или употребен, с цел да се нападат съответни лица ", счита Михайлов.

По дучите му делата няма да стартират изначало, а там докъдето са стигнали. " В наказателния развой има един принцип на несменяемост на правосъдния състав, по тази причина тези каузи следва да бъдат продължени да се преглеждат от същия правосъден състав. ", уточни той.

Михайлов разяснява и прехвърлянето на Бюрото за отбрана на очевидци от прокуратурата: " С това не се гони личен детайл, не се засяга върху персони. Бюрото съставлява силова конструкция, въоръжена конструкция, която няма място в правосъдната власт. Какво ще спомогне за отбраната на очевидците, в случай че тази въоръжена конструкция е в прокуратурата - тя е с всичките атрибути на изпълнителната власт ", съобщи Михайлов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР