Това заяви пред БНР социалният експерт Хасан Адемов, бивш депутат

...
Това заяви пред БНР социалният експерт Хасан Адемов, бивш депутат
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Очаквам, че НС ще гледа законпоректа за МРЗ след Нова година

Това съобщи пред БНР общественият специалист Хасан Адемов, някогашен народен представител от Движение за права и свободи и някогашен министър на труда и обществената политика.

 

По думите му, в случай че признатото в парламентарната обществена комисия предложение за промени в Кодекса на труда се одобри и от Народното събрание, това ще значи, че " Министерският съвет ще бъде изправен пред неуместната обстановка да дефинира единна МРЗ в страната, в случай, че текстовете, които дават механизма по какъв начин да става това - в признатото предложение - дават към 600 хиляди разнообразни МРЗ, тъй като всяко едно лице, работило на трудов контракт, има разнообразни години стаж ":

 

" И тук идва огромното разминаване.... При състояние, че имаме Директива, имаме и период от 2 години - в границите на които тектовете от директивата би трябвало да стане част от националното законодателство. Прибързано е приемането на механизъм, който законово да открива определянето на МРЗ. Има и много огромна доза популизъм и предизборни упования в това ", сподели Хасан Адемов в предаването " Нещо повече " с Георги Марков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР