Това заяви пред БНР министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков

...
Това заяви пред БНР министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков
Коментари Харесай

Проф. Христо Хинков: Оставката на Мустафа Емин е добър знак frognews.bg

Това съобщи пред БНР министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков по отношение на подадената оставка на Мустафа Емин през днешния ден.

 

" Предоставил съм цялата информация на министъра на защитата от вътрешната инспекция на " Пирогов " по случая с неговия консултант Мустафа Емин. Министърът е осведомен изцяло и с видеозаписите, а и с материалите от инспекцията ", уточни здравният министър.

 

" Оставих без реакция тези питания от страна на министъра на защитата за Фейсбук, тъй като ми се коства, че те не са отправени към мен. Те би трябвало да бъдат отправени към хората, които ги разгласяват в общественото пространство, в случай че изобщо са законни тези претенции ", сподели още той.

 

Проф. Хинков бе безапелационен, че безусловно поддържа сътрудниците си от " Пирогов ".

 

" Сега, публичността на този проблем, в случай че има политически детайли, е грозно. Всичко, което употребява, свързва здравни проблеми и разнообразни проблеми, които зародят в лечебните заведения и придобива политически привкус, е извънредно грозно. Аз постоянно съм казвал, че за мен опазването на здравето няма цвят, бих желал и сътрудниците в Народното събрание да следват този принцип ", добави той.

 

Министърът напомни, че шефът на МБАЛ Враца доктор Кети Ценова си е подала оставката и в този момент се организира процедура по събиране на акционерното сдружение в търсене на метод да се смени управлението в търсене на други хора.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР