Това заяви пред Българското национално радио служебният правосъден министър Крум

...
Това заяви пред Българското национално радио служебният правосъден министър Крум
Коментари Харесай

Зарков: Бездействие на Народното събрание ще направи мандата на ВСС неограничен

Това съобщи пред Българското национално радио служебният правосъден министър Крум Зарков. 

 

Относно антикорупционния закон министър Зарков разяснява, че сме се заели да създадем самостоятелна организация за корупцията по високите етажи на властта, която да има проверяващи функционалности.

 

" По отношение на спора на ползи - с цел да бъде ефикасна и работеща, тази комисия би трябвало да се занимава единствено с едно нещо – противоположното на това, което беше КПКОНПИ, събрала доста разнообразни процедури, доста разнообразни задания на едно място. Крайно време е да сложим въпроса там, където е - корупцията по високите етажи на властта и наказателното й гонене. Защото главната рецензия, която получаваме, е – няма наказани ”, посоми той. 

 

Според него у нас има разнообразни типове популизъм, само че в последно време се е появило понятието “наказателно-правен популизъм ”.

 

Той увери, че правосъдното министерство е подготвило всички проектозакони по Плана за възобновяване и резистентност. 

 

" ПВУ не е единствено название на законите, а ангажимент за дълбоки промени, с тирета вътре, които би трябвало да бъдат изпълнени. Този проект е подобен, какъвто е. Депутатите ще се наложи да държат сметка за това, с което към този момент сме се заели, с цел да не се окаже, че избран закон, чието заглавие дава отговор на Плана, наличието му се разминава, което ще бъде спънка – няма да може да стартира усвояването по прословутия втори транш ”, уточни Зарков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР