Това заяви пред Българското национално радио Богомил Николов, изпълнителен директор

...
Това заяви пред Българското национално радио Богомил Николов, изпълнителен директор
Коментари Харесай

Богомил Николов: Хората са крепостници на мобилните оператори

Това съобщи пред Българското национално радио Богомил Николов, изпълнителен шеф на Асоциация " Активни консуматори ".

 

Повод за коментара му е желанието на мобилните оператори да вдигнат цените за абонаментните си проекти. За трето следващо нарастване в последните три години заговориха Vivacom, Yettel и A1. То пристигна на фона на договорка, която разбуни духовете - покупката на “Булсатком ”. 

 

Намеренията са компанията притежател на Vivacom “Юнайтед груп ” да придобие “Булсатком ”, само че това провокира гнева на синдикатите, които излязоха на митинг, тъй като съгласно тях това също ще докара до покачване на цените. Сделката бе утвърдена от Комисията за защита на конкуренцията и докара до напрежение в политическите среди и апели за незабавни промени в закона и промяна на Комисия за защита на конкуренцията. Счита се, че тази договорка ще докара до най-голямата централизация на пазара. 

Днес ще организира намерено съвещание по въпроса.

 

Трите мобилни оператори са били глобени 68 пъти за нелоялни практики през последните три години, посочи Богомил Николов. Според него обаче, те са по-скоро “шега ” за операторите, в сравнение с съответни и възпиращи. Според Николов в незабавен порядък би трябвало да се прегледа законодателната рамка, като се стартира от санкциите. По думите му, в случай че те са обвързани с оборота на мобилния оператор, ще има по-голяма правдивост.

 

Според него би трябвало и да се прегледа статута на обязаност, в който всички сме сложени – в този момент след приключването на двете години на контракта посредством юридически хитрини сме заставено още веднъж да подпишем, тъй като другояче цената става двойна, акцентира Николов.

“България е единствената в Европейски Съюз и една от доста дребното в цяла Европа страни, в които няма виртуални мобилни оператори – такива, които наемат потенциала на съществуващите мрежи. Те биха нараснали конкуренцията ”, уточни Николов.

 

" Належащи са законодателни промени, които първо да върнат малко правдивост в тези връзки, в които потребителите са крепостници, и второ – да подтикват конкуренцията, с цел да имаме четвърти, пети, шести оператор. Към момента би трябвало да си изразим гнева! ”, добави той.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР