Това заяви пред Българската национална телевизия дипломатът Любомир Кючуков, директор

...
Това заяви пред Българската национална телевизия дипломатът Любомир Кючуков, директор
Коментари Харесай

Експерт: Спекулативно е, че България ще се превърне в лагер за бе...

Това съобщи пред Българската национална телевизия дипломатът Любомир Кючуков, шеф на Института за стопанска система и интернационалните връзки.

 

Той бе безапелационен - Дъблинските съглашения отиват в историята и ще бъдат сменени от нов правилник за ръководство на убежището и миграцията.

 

Той цели да се реализира баланс в актуалната система, при която няколко страни членки дават отговор за по-голямата част от молбите за леговище. Новите правила съчетават наложителна взаимност с еластичност за държавите-членки във връзка с избора на самостоятелен принос, включват избор на принос, като пренасяне, финансов принос или различни ограничения за взаимност и включват спомагателни ограничения, ориентирани към попречване на злоупотребите и вторичните придвижвания.

 

 

" Дъблинското съглашение от дълго време съществува единствено на хартия. То отива в историята ", уточни изрично Кючуков.

 

" За пръв път Европа има повсеместен взор - защитата на общите граници, алокюцията вътре, даването на статут, връщането на страните по генезис. Много неща би трябвало да бъдат изгладени, само че това е ключът за действане ", смята на собствен ред Йордан Божилов.

 

" Така или другояче в другите европейски страни има вътрешни процесд Важно е да се съсредоточим върху това, което е ново - България ще остане външна граница за Европейски Съюз дълго време, натискът ще се резервира. Важно е да сложим ползите в границите на общите европейски решения. Натискът върху граничните страни е максимален ", добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР