Това заяви на извънреден брифинг министър-председателят акад. Николай Денков във

...
Това заяви на извънреден брифинг министър-председателят акад. Николай Денков във
Коментари Харесай

Акад. Денков след бедствието по Южното ни Черноморие: Хората вече са в безопасност и няма блокирани

Това съобщи на ексклузивен брифинг министър-председателят акад. Николай Денков по отношение на потопа по Южното ни Черноморие.

 

" През последните 24 часа в района имаше значителни превалявания. Имаме подадени сигнали за трима изчезнали индивида и двама починали. Общият брой занапред ще се прецизира. Имаше информация за застрашени деца – те са в сигурност, по високите етажи ", безапелационен бе министър председателят.

 

Акад. Денков моли през идващите 48 ч. да не се влиза в нечистото и бурно море.

 

" Второ – водата в мрежата е нечиста поради преваляванията и по тази причина е належащо да се изчака да бъдат направени проби. Водата може да се употребява единствено за битови потребности. Очакваме доброволци, които пътуват насам. Молбата е всички те да минат през щаба в Царево, с цел да се знае кой какво прави ", добави министър-председателят.

 

Запитан дали държавното управление е реагирало съответно на спешната обстановка, Денков сподели следното:

 

" След като сме тук с зам.-министъра на вътрешните работи, зам.-министъра на околната среда и водите, явно вършим всичко по силите си. Нека да мине всичко и тогава ще вършим разбор какво тъкмо се е случило. Реагирахме при първата опция, при която беше ясно какво можеше да се направи. Нека всички работим дружно, пък след това да се разделяме кой какво е приключил ", уточни още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР