Това заяви на брифинг пред медиите служебният вътрешен министър Бойко

...
Това заяви на брифинг пред медиите служебният вътрешен министър Бойко
Коментари Харесай

Рашков за ада на АМ Струма: От опита си - такова нещо не съм виждал досега.

Това съобщи на брифинг пред медиите служебният вътрешен министър Бойко Рашков за тежкия случай на Автомагистрала " Струма ".

Какво се знае досега?

Четири рейса с македонска регистрация са влезнали на територията на страната. Става дума за проведена екскурзия до Турция. Превозните средства са се прибирали назад от Истанбул. Един от рейсовете се е блъснал в пътната мантинела. Избухнал е пожар, при който са починали 45 души. 12 от тях са деца. Оцелелите са седем. Те са настанени в УМБАЛСМ " Пирогов " и са в устойчиво положение.

Две съществени версии - човешка неточност на лидера и зародила неочаквана техническа нередовност, довела до злополуката, уточни пред медиите зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

" Непозната по своите мащаби човешка покруса. Четири рейса са влезнали на път за Истанбул. Има информация, че в изгорелия рейс са пътувал 52-а пасажери, от които 12 деца. Оцелели без заплаха за живота са 7 индивида. 45 са починали, измежду които и 12-те деца. Телата са изгорели до неразбираемост. Пътува екип от правосъдни лекари, с цел да може да се разпознават техните самоличности. Началната информация е, че няма български жители ", добави още Рашков.

По думите на вътрешния министър мантинелата е била унищожена. Напълно е допустимо запалването на рейса да се е случил вследствие на това. Това обаче е една от първичните версии.

" Има индикации, че секторът е бил проблематичен. Не единствено кмета на Перник го споделя. Тази информация е и от Института за пътна сигурност. Ще бъде доста добре, в случай че изследваме и този въпрос - дали има наклони над допустимите ", уточни още Рашков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР