Това заяви министърът на здравеопазването проф. по време на поредната

...
Това заяви министърът на здравеопазването проф. по време на поредната
Коментари Харесай

Министърът на здравеопазването внесе яснота относно вируса и училищата


Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. по време на следващата видеоконферентна среща с шефове на районни здравни инспекции в страната.

" Въпреки че имаме общата рамка, работим в нея не просто от началото на Коронавирус епидемията, а годишно – при реализирането на здравен надзор над заразните болести, министерството ще изготви и спомагателни насоки, които да улеснят и уточняват активността на чиновниците в РЗИ “, уточни още проф. Ангелов.

Участниците в срещата осведомиха министъра за епидемиологичната конюнктура и разпространяването на COVID-19, като означиха, че обстановката е спокойна и не се следи покачване в броя на позитивни за COVID-19 случаи. Повечето районни здравни инспекции оповестиха за понижаване броя на приетите в болница с коронавирусна зараза лица в интензивни структури. 

По последни данни в лечебни заведения у нас за болнична помощ са настанени 744 пациенти с потвърден COVID-19. 43-ма от тях се намират в интензивни отделения или клиники. Само преди седмица болните от К-19 в интензивните поделение дни наред бях над 60.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР