Това заяви министърът на икономиката Луис де Гиндос в интервю

...
Това заяви министърът на икономиката Луис де Гиндос в интервю
Коментари Харесай

Каталунският сепаратизмът е струвал на Испания 1 млрд. евро

Това съобщи министърът на стопанската система Луис де Гиндос в изявление за локално радио, представено от Интерфакс и Българска национална телевизия.

Загубите идват от забавянето на стопанската система на района, зародило след неразрешения от централното държавно управление избор на 1 октомври 2017 година.

По думите на Де Гиндос през четвъртото тримесечие стопанска система на Каталуния се е забавила от 0,9 на 100 до 0,4 на 100. По-рано икономическият напредък в Каталуния бе по-висок, в сравнение с в Испания като цяло.

Тя бе измежду локомотивите на испанската стопанска система. През четвъртото тримесечие обаче се трансформира в задължение, сподели министърът.

През декември, преди районните избори в региона, управляващите в Мадрид предупреждаваха за икономическите вреди, които акцията за обособяване на Каталуния, може да нанесе на страната.

Обявените числа обаче надминават и най-песимистичните оценки, отбелязва Би Би Си. Заради появилата се политическа неустановеност над 3000 компании към този момент изтеглиха представителствата си от Каталуния.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР