Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков по повод на случая

...
Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков по повод на случая
Коментари Харесай

Акад. Денков: Шокиращо е безразличието към чуждата болка от длъжностни лица и гласовете на подкрепа към то...

Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков във връзка на случая от Стара Загора с обезобразеното 18-годишно момиче, върху което беше упражнено невиждано принуждение.

 

Премиерът разпореди на министрите в Министерство на вътрешните работи, Министерство на правосъдието, МТСП и МО да извършат вътрешни инспекции и да предложат промени, с които да се спрат случаите на принуждение у нас. 

 

„ Моля да отбележите и ограниченията, които не са единствено в региона на държавното управление и засягат и другите институции. Очаквам силите на реда да употребяват мощ единствено когато е нужна, а в останалото време да бъдат мощ на положителното. Който не схваща разликата, няма място в системата на вътрешните работи. Това е, което зависи директно от нас. Призовавам народните представители да одобряват верните закони, които пазят жертвите и не оставят малки врати за изплъзване на насилниците ”, уточни Денков.

 

Той насочи апел към правосъдната система – прокурорите и съдиите – да употребяват пълномощията си, с цел да пазят жертвите, а не насилниците.

 

" Хората желаят правораздаване, а не незаинтересованост и равнодушие към човешката болежка “, безапелационен бе министър председателят.

 

" Родители и учители, от вашия персонален образец зависи по какъв начин ще израснат нашите деца. Училището е място що се касае за обучение, толкоз и за образование. Колеги политици, нямаме право да се възмущаваме от деянията на принуждение в случай че ние самите обществено се държим като нападателни насилници. Нека и ние да дадем позитивния образец, който се чака от нас ”, акцентира още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР