Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на

...
Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на
Коментари Харесай

БСП иска референдум за Истанбулската конвенция

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание.

Нинова изиска същинска социална полемика. Тя добави, че към конвенцията не е прибавен спомагателен отчет, който да каже какви закони би трябвало да се трансформират.

"Внасяме подписи за осъществяване на референдум по Истанбулската спогодба – единствено народът може да каже своето мнение по създалата се обстановка ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

По думите на Нинова нужните подписи ще бъдат импортирани в деловодството на Народното събрание в утрешния ден.

Българска социалистическа партия предлага въпросът на референдума да бъде: „ За “ или "против “ сте ратификацията на Истанбулскака спогодба? “.

"Ако ръководещите бързат и упорстват и тази ратификация бъде направена, то тогава народът няма да може да се произнесе ", сподели Корнелия Нинова и уточни, че има разделяне в обществото по отношение на приемането на така наречен Истанбулска спогодба за битка против насилието над дами.

7% от българите: Мъжът може да удари пестник на жена

Според нея внасянето на закони е правилният път в борбата против принуждение.

"Ние продължаваме с внасянето на закони, които извършват условията на Истанбулската спогодба, що се отнася до насилието над деца. Смятаме, че това е правилният път, с цел да стане действителност битката против това принуждение. Ние сме твърдо срещу него и по тази причина продължаваме да внасяме тези закони “, сподели Нинова и напомни, че ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ към този момент внесе промени в Наказателния кодекс.

По опцията Истанбулската спогодба да се ратифицира с запаси и към нея да се одобри тълкувателна декларация, Корнелия Нинова разяснява, че в самата спогодба е записано по кои текстове могат да се показват запаси посредством такива заявления и противоречивите текстове за българското общество не са измежду тях.

Тази тълкувателна декларация просто би била прахуляк в очите на хората, с цел да успокои духовете, счита водачът на Българска социалистическа партия.

Още повече, че имаме към този момент прецедентът на Полша, която е утвърдила с декларация и в следствие тази декларация не е приета като юридически акт, добави тя.

От Българска социалистическа партия не утвърждават текстовете, с които се вкарва понятиято "социален пол " и се приказва за нестереотипни функции на пола.

Да не се бърза с ратификацията на конвенцията, прикани по-рано и президентът Румен Радев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР