Това заяви изпълняващ функциите главен прокурор Борислав Сарафов по време

...
Това заяви изпълняващ функциите главен прокурор Борислав Сарафов по време
Коментари Харесай

Сарафов от Брюксел: Надявам се хората, които налагат вето на Бълг...

Това съобщи изпълняващ функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов по време на конференцията за разширението на Шенген и ролята на България за сигурността по границите на Европейския съюз.

 

България е страна на първа линия с чувствителни външни граници. През територията ни минават пет европейски транспортни коридора. Страната ни е ситуирана на един от най-засегнати миграционни направления. Конфликтите и обществената неустойчивост генерират постоянни миграционни потоци. Това дефинира нейната задача да поема огромни отговорности за сигурността на Европейски Съюз. Страната ни се оправя сполучливо, сподели още и.д. основен прокурор.

По думите му България е изпълнила и политическите критерии за приемането ни в Шенген.

 

" Институциите са мощно ангажирани със правосъдната промяна, даже на конституционно равнище. Европейски Съюз е пространство на независимост, сигурност и правораздаване. Ние разполагаме с задоволително положително законодателство, което да подсигурява господство на правото. Стремим се да го актуализираме предвид на динамичните процеси, които директно касаят границата ни. Реалните закани пред националната сигурност на всички страни членки на Европейски Съюз са хакерски атаки, терористични набези, превъзмогване на провокациите от незаконната миграция ", уточни още Сарафов.

 

Ние сме изпълнили техническите критерии. Страната ни е благонадежден член ма Европейски Съюз. Охранява добре границите си и заслужава да бъде част от Шенген. Надявам се, че днешната конференция ще представим разбор за нашия модел на работа. Ще формулираме съответни предложенията и нови вероятности пред европейската система. Българската прокуратура ще активизира целия си потенциал за реализиране на общите си цели, посочи още Сарафов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР