Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Франс

...
Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Франс
Коментари Харесай

Русия ще защитава задържания в Ница сенатор милиардер

Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Франс прес и Ройтерс.

Керимов, чийто бизнес със злато се прави оценка от "Форбс " на 6,3 милиарда $, беше задържан на летището в Ница по отношение на дело за пране на пари, добити посредством данъчни измами . По неофициална информация става дума за покупката на суперскъпи парцели по Ривиерата посредством кухи дъщерни компании.

"Разбира се, сенаторският статут на Сулейман Керимов и фактът, че е съветски жител, са залог за това, че ще поставим всички вероятни старания за отбрана на законните му ползи. От изключително значение е, че Керимов има дипломатически паспорт, с който е влизал на територията на Франция. Затова енергичната работа по отбрана на ползите му ще продължи ", сподели още Песков, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според съветски медии обаче милиардерът е влезнал във Франция с персоналния си паспорт, а не с дипломатическия, защото визитата му е било частно, а не публично.

Керимов, който е роден в Дагестан, беше задържан при идването си в Ница в понеделник. Очаква се през днешния ден той да бъде извикан още веднъж на разпит.

Арестът на 21-ият по благосъстояние човек в Русия разгневи съветски депутати. Сенаторът Франц Клинцевич го дефинира като "русофобска провокация " , отбелязва Агенция Франс Прес.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР