Това заяви говорителят на ЕК Ерик Мамер.Тепърва предстои да се

...
Това заяви говорителят на ЕК Ерик Мамер.Тепърва предстои да се
Коментари Харесай

Свръхпечалбите на производителите на ток отиват за подкрепа на потребителите

Това съобщи представителят на Европейска комисия Ерик Мамер.

„ Тепърва следва да се появи съответното предложение на комисията “, сподели представителят на брифинг в Брюксел във вторник.

Мамер отговори на искане за коментар по отношение на съглашение сред Франция и Германия за въвеждане на специфичен налог върху свръхпечалбите за енергийните компании, предлагането за което се твърди, че е включено в всекидневен документ на Европейска комисия, авансово публикуван до държавите-членки на Европейски Съюз преди енергийния съвет на Европейски Съюз на 9 септември, като основа за идната министерска полемика.

Предупреждавайки, че не може да разяснява политически разкритикуван проектодокумент, който ще седи на масата на Съвета на Европейски Съюз, и акцентирайки рисковете от прибързано позоваване на подобен, представителят на Европейска комисия напомни туитовете на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, оповестени ден преди този момент, предлагайки съгласно него по-приемлива дефиниция. Шефът на Европейска комисия приканва " да помогнем на уязвимите консуматори и бизнеса да устоят на високата цена на сметките за сила ".

" Във всеки случай това, което...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР