Това заяви генерал Мечислав Ченюх, бивш началник на генералния щаб

...
Това заяви генерал Мечислав Ченюх, бивш началник на генералния щаб
Коментари Харесай

Полски генерал: След Харков, цел на украинците ще бъдат Донецк и Луганск

Това съобщи военачалник Мечислав Ченюх, някогашен шеф на генералния щаб на Войско полске, полската войска в диалог за портала Onet.pl.

Според някогашния началник на Генералния щаб силите на руснаците са отслабнали. Ясно е и се вижда в няколко области. Първият е човешкият запас. Руската федерация има проблем с комплектоването на частите, които вземат участие в тази война, счита Ченюх. Оценявайки обстановката на фронта, генералът акцентира, че борбите се печелят от дивизиите, пехотата, танковете и самолетите. Но войните се печелят най-много от логистиката, а тази страна на руснаците е извънредно слаба.

Той преглежда контранастъпателната интервенция в Харковска област в подтекста на общите старания за отбраната на самия Харков. „ Харков е вторият по величина град в Украйна. В момента е под непрестанен обстрел от съветска артилерия. Действията на украинската войска ще слагат Харков отвън обсега на главните средства за поразяване на Русия. Разбира се, той към момента ще бъде в обсега на техните балистични ракети или крилати ракети, до момента в който по-голямата част от съветските огнестрелни оръжия няма да могат да доближат до тази агломерация. “ – стимулира се генералът.

Контраофанзивата е единствено крачка преди идващите дейности на ВСУ. „ Недалеч от Харков е държавната граница сред Русия и Украйна. Така че в случай че, както в региона на Шумава и Киев, украинците съумеят да преминат до държавната граница и да я възстановят в региона на Харковска, това явно би било огромен триумф за украинската войска. След освобождението на тази област идващите цели на Украйна ще бъдат Луганск и Донецк. “

Въпреки положителните резултати на украинците, ген. Ченюх счита, че още е рано да се приказва за пълномащабно контранастъпление на ВСУ. „ Още е рано да се приказва за това. Засега не съществуват всички условия украинската страна да премине в към такова контранастъпление, каквото знаем от учебниците или историята. Появяват се даже по-широки въпроси по отношение на това дали украинската страна въобще в миналото ще премине в такова контранастъпление, каквото всички ние си представяме? “
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР