Това заяви евродепутатът Петър Курумбашев във връзка с пакет Мобилност,

...
Това заяви евродепутатът Петър Курумбашев във връзка с пакет Мобилност,
Коментари Харесай

Трябва да си защитим нашия пазар - нашето си е наше, чуждото е общо

Това съобщи евродепутатът Петър Курумбашев по отношение на пакет " Мобилност ", който следва да се върне в пленарна зала, в случай че през днешния ден (3 април) председателският съвет на Европейския парламент го допусне.
Как се получава по този начин, че вие можете да продавате в нашето село, а ние във вашето не можем, попита и евродепутатът Ангел Джамбазки. Той засяга предложение, съгласно което бранителите на пакет " Мобилност " по повод ограничение на курсовете и каботажа желаят за автобусния транспорт да има либерализация, за която не са съгласни за камионите.
Пред Българска национална телевизия и Курумбашев, и Джамбазки, и Новаков видяха единствено корпоративен интерес в пакет " Мобилност ", като Курумбашев заявява, че докладчикът-социалист Исмаил Ертуг в действителност е доста подкрепян от френските и немските евродепутати от ЕНП. Да не са станали ненадейно социалисти - надали, дълбокосмислен беше той. Основната позиция на Ертуг е, че с предложенията в пакет " Мобилност " се обезпечава по-висок стандарт за водачите.
И Бареков свети
Друг от евродепутатите ни - Николай Бареков, избухна още през вчерашния ден (2 април) с позиция за пакет " Мобилност " - изцяло друга от тази на всичките му български сътрудници. Той сподели следното: " Изтече Ултиматумът, който бях сложил на българските ТИР- превозвачи, да вдигнат неотложно с 20% заплащането на труда на водачите, да подпишат с тях трудови контракти на 3 пъти по-висока стойност от сегашните на минимална заплата, да подобрят качествено изискванията на труд и да скланят на правото водачите да употребяват мотели по време на законните си почивки, а не по 4 часа в денонощието да клечат по немските шубраци. Мишките- олигарси не одобриха офертата ми против моя “златен глас” при пакета Мобилност в Европарламента. Вместо това избраха да водят мръсна акция против мен, да подкупват останалите продажни и глупави български евродепутати. Само аз върша изключение от тази олигархична кохорта и защищавам хората на наемния труд зад кормилото. Пакетът влиза в пленарна зала и с моя глас на 4 април ще го приемем. Бай Ганьо от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи + Джамбазки в Европа ще му покажат червен картон. При това отношение към служащия превозвачите - олигарси са обречени на банкрут, а техните водачи ще отидат в Германия и Франция, където ще печелят пет пъти повече, ще си почиват в хотели, ще работят по 8, а не по 20 часа на денонощие, ще си виждат всяка седмица фамилиите и децата, а не веднъж на 4-5 месеца, както в този момент. 3 милиона българи избягаха в чужбина поради продажните български политици. Колко още ще поносим този геноцид върху нас? Народ ли сме или стадо овце??? "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР