Това заяви днес германският канцлер Ангела Меркел след среща в

...
Това заяви днес германският канцлер Ангела Меркел след среща в
Коментари Харесай

Ангела Меркел и Тереза Мей обсъдиха Брекзит

Това съобщи през днешния ден немският канцлер Ангела Меркел след среща в Берлин с английския министър председател Тереза Мей, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Меркел се придържаше към оптимистичен звук след срещата, която тя дефинира като "много градивна " и "приятелска ".

На взаимната конференция двете държавнички заявиха, че желаят запазването на близки стопански връзки след Брекзита. Лондон се надява да контракти висока степен на достъп до единния европейско пазар. От Брюксел обаче споделят, че британците ще изгубят този достъп, в случай че не се откажат от проекта си да блокират свободното придвижване на работна мощ от Европейски Съюз и да не останат под юрисдикцията на Европейския съд, напомни Ройтерс. "

Трябва да има обективен баланс в раздялата, да вземем за пример от единния пазар, и въпреки това - партньорство, което не е толкоз тясно ", сподели Меркел. По думите й 27-те от Европейски Съюз ще подсигуряват, че след Брекзита връзките ще бъдат "възможно най-тесни, само че има разлика с участието в Европейски Съюз ".

Тереза Мей съобщи, че желае договорката за напускането на съюза да бъде добра за английските компании и за страните от Европейски Съюз. "Искам да осигуря на фирмите от Обединеното кралство оптималната независимост за търговия и опериране на немските пазари, и същото за немските компании във Англия ", сподели тя, представена от Ройтерс.

На конференцията Меркел и Мей потвърдиха уговорката на своите страни към нуклеарната договорка с Иран, само че показаха безпокойствие от близкоизточната политика на Техеран, добави ТАСС.

По мотив интервенцията на турската войска против кюрдски регион в Сирия немската канцлерка означи, че Турция има право да брани своята сигурност, само че би трябвало да се преценява и с ползите на НАТО.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР