Това заяви бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в

...
Това заяви бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в
Коментари Харесай

Милен Любенов: „Вариант за правителство между двете основни коалиции вече е невъзможен”

Това съобщи някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в ефира на Нова телевизия.

 

„ Има твърди ядра, които поддържат политиката на партията си. Не считам, че 100% от самите депутати на Политическа партия поддържат такава политика, евентуално ще има разтърсвания в партията, в случай че остане в дълбока съпротива ”, сподели още той.

 

Доц. Иво Инджов съобщи: „ Имаме безапелационна поръчка от Политическа партия, че няма да създадат държавно управление на ГЕРБ и с присъединяване на ГЕРБ. Борисов има цялостната опция да сформира държавно управление с Движение за права и свободи, Има Такъв Народ, и ще се намерят няколко депутати от Българска социалистическа партия. Нинова нищо не е споделила срещу експертно държавно управление на ГЕРБ. ”

 

„ Проектокабинетът на Габровски съдържаше фигури, свързани с предходни ръководства, някои политически сили. тогава обаче задачата беше да се притегли Политическа партия и Демократична България. в този момент, в случай, че изрично вървят по пътя към структуриране в съпротива и подготовка за локалните избори и възможни последващи предварителни парламентарни избори,

 

Борисов не би трябвало чак толкоз да се преценява с останалите политически сили и да стесни кръга на специалистите ”, добави още той, само че счита, че фигури като Симеон Дянков и Соломон Паси биха били сложни за преглъщане от някои от партиите.

 

Кристиян Шкварек счита: „ Пет избори по-късно, вървим към един парадокс, в който всичко става допустимо, а толерантността на гласоподавателя се покачва, в това число обединения сред партиите. ПП-ДБ си гонят партийният интерес за локалните избори. ”

 

„ Първият би трябвало да направи кабинет, тъй като носи най-голямата легитимност и електорална тежест ”, добавя той.

 

Политологът Милен Любенов разяснява: „ Вариант сред двете съществени обединения към този момент е неосъществим. Има и втори вид съгласно Борисов, значи има предварителни диалози сред останалите политически обединения. Вероятно ще имаме програмно държавно управление с ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ, ще изчакаме да забележим и Българска социалистическа партия какво ще направи. ”
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР