Това заяви бившият служебен министър-председател Ренета Инджова пред бТВ. По

...
Това заяви бившият служебен министър-председател Ренета Инджова пред бТВ. По
Коментари Харесай

Ренета Инджова: Неподчинение и стачки докато тази престъпна банда, която ни зароби не си тръгне

Това съобщи някогашният длъжностен министър-председател Ренета Инджова пред бТВ. По думите й всеки ден от началото на митингите е пред Министерски съвет.

“Винаги съм се борила против мафията, дали в Министерски съвет, дали в чужбина. Сега съм там поради децата на България ”, разяснява тя. 

Лозунгите по картоните на протестиращите приказват за същинско осмисляне на политическата реалност у нас и за верен политически взор, разяснява Инджова.

" Страната ни през последния месец се намира във всички централни и най-важни международни медии с еднакъв профил - чекмеджета с пари, оръжие на бюрото. “Той (Бойко Борисов) с нищо не направи изпитание да покаже, че това е аранжировка ”, посочи тя. 

“Рискът от това, което следва като стачка и непокорство за нашите ръководещи, е по-малък от това, което се готвят да създадат - да тъпчат върху протестиращите, да ги газят, да ги смажат. А виждам, че те са толкоз ядосани и толкоз е насъбрана обидата от безправието, от робския метод на живот, че няма да се спрат. Колкото и да са обречени на крах, ще продължат до момента в който не махнат бандата ”, добави Инджова. 

Според нея институциите са узурпирани от прокуратурата. 

“Не можем да връщаме обратно гнева на хората, тъй като тогава те ще пострадат от издевателствата на едно полудяло във властта си, в закононарушенията, в поругаването на реда управление ”, акцентира тя.

Инджова изясни, че при започване на митингите може би е имало повече възрастни хора, само че с напредването на времето младите са преобладавли. 

“Това са и деца, които следват в чужбина и тези, които се връщат и тези, които са източникът на вложения в България. Други няма с изключение на тези, които работят на открито и носят пари. И те в този момент остават без хоризонт ”, съобщи тя.

По думите ѝ се появяват и хора, които наподобяват “по-застрашително и които евентуално са заплахата, която всеки митинг носи в себе си ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР