Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов

...
Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов
Коментари Харесай

Миротворецът Борисов: ГЕРБ дава 59 гласа в парламента за военна помощ за Украйна

Това съобщи някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов от централата на партията по време на среща с украинския дипломат у нас Виталий Москаленко.

" Тази експанзия и война... В момента милиони хора напущат домовете си и губят живота си. Нямаме право да не бъдем част от международната демократична общност. Трябва да използван всички ограничения, с цел да спрем войната ", добави той, съобщи Блиц.

" За задачата, на мен не ми е прелестно, когато президентът дава уклончиви решения. Не ми е прелестно да слушам, че в този момент тъкмо ще отремонтираме самолети в Русия ", сподели още той.

" Колебливостта на премиера идва несъмнено от комплицираната коалиция, в която се намират. От ГЕРБ обаче бихме им предложили поддръжка по тематиката за Украйна, с цел да не изясняват, че нямат болшинство ", даде обещание Борисов.

Лидерът на ГЕРБ е безапелационен, че не може да гледа разрушени здания и по какъв начин се лишават животи. " Нищо не е по-голямо от човешкия живот ", добави Борисов.

" Всички страни би трябвало уверено да дефинират позицията си. България е член на НАТО и Европейски Съюз и заема вярна позиция. Нейното държание в тази позиция е според мен съответно ", поде Москаленко.

" Искам да моля за две неща обаче. Те са витално нужни освен за съществуването на Украйна, само че и за съхраняването на животи. Важно е да бъде затворено небето. Това е най-слабата ни точка ", сподели той и добави, че моли Народното събрание ни да одобри едно такова решение.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР