Това заслужава аплодисменти, казва водещ инвеститор Никой все още е

...
Това заслужава аплодисменти, казва водещ инвеститор Никой все още е
Коментари Харесай

Сравняват Apple с машина за печатане на пари

Това заслужава овации, споделя водещ вложител

„ Никой към момента е не е съумял да се трансформира в такава машина за отпечатване на пари като Apple ”, разяснява Джейсън Калаканис в ефира на CNBC

Известният американски вложител в ИТ компании Джейсън Калаканис съпостави Applе с машина за отпечатване на пари. Повод за това дадоха последните две покупки на компанията от Купертино.

Във вторник, 12 декември, Apple разгласи придобиването на услугата за различаване на музика Shazam за сумата от 400 млн. $. Още на идващия ден компанията заяви за инвестиция от 390 млн. $ в производителя на оптични съставни елементи Finisar, който доставя лазерни сензори за iPhone.

„ Никой към момента е не е съумял да се трансформира в такава машина за отпечатване на пари като Apple. Това заслужава висока оценка и овации ”, разяснява Джейсън Калаканис в ефира на CNBC.

По неговите думи, Apple продължава да опровергава прогнозите за понижаване на маржа на облагата и идващ завършек на виталния цикъл на iPhone. За 10-годишния си празник компанията пусна модела iPhone X за над 1000 $ и хората не престават да купуват смарт телефона, макар високата цена.
още по тематиката
„ Краят на iPhone – всички ние предсказвахме това, всички се питахме по кое време машината за пари iPhone ще спре, само че нищо от това не се случи ”, споделя Калаканис.

Удивителна е сдържаността на Apple до момента във връзка с сливанията и поглъщанията, при съществуването на толкоз огромен запас от пари. Но скорошните покупки на компанията могат да значат смяна в нейната M&A тактика, счита вложителят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР