Това, заради което издигнахме кандидатурата на Вежди Рашидов е да

...
Това, заради което издигнахме кандидатурата на Вежди Рашидов е да
Коментари Харесай

Христо Проданов: Нямаше друг изход освен Вежди Рашидов

" Това, поради което издигнахме кандидатурата на Вежди Рашидов е да се обединим към някой, който в действителност да излъчи ръководител на Народното събрание. Това, което направи Българска социалистическа партия беше извънредно поредно решение и бе следното: първо подкрепихме предлагането на Никола Минчев за ръководител няколко пъти, макар, че първите две гласувания Политическа партия не поддържаха Кристиян Вигенин. Демократична България също, това сподели в предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви - Христо Проданов от Българска социалистическа партия.

" След което последваха доста диалози, съвещания, почивки и единственото, което беше допустимо и върху което сякаш беше реализиран някакъв опит за консенсус е най-възрастният да бъде излъчен за ръководител. В случая той в действителност е народен представител от ГЕРБ, само че това не постоянно е било по този начин през годините. В тази обстановка, в която се озовахме, нямаше различен излаз. Дори и изборите не са различен излаз. Защото без ръководител на Народното събрание, няма кой да го разпусне Народното събрание, с цел да се отиде на избори ".

Според него, Българска социалистическа партия не се опасява от нови избори.

" Българска социалистическа партия сме минали през доста избори, можем да минем и през още доста избори, това обаче не е потребно за страната. Тези опорки и тези, не са съществени в тази обстановка. Тук не става въпрос за никаква коалиция. Българска социалистическа партия има извънредно ясна позиция по отношение на първи и втори мандат, които са само вероятните и които са избрани от Конституцията.

Т.е. няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ с първия мандат, с втория мандат при Политическа партия в случай че бъдем поканени на диалози, ще се отзовем на диалози, какви са опциите да се направи някаква коалиция. Относно днешното ни гласоподаване - още през вчерашния ден госпожа Нинова от трибуната на Народно събрание сподели: " Подкрепете господин Кристиян Вигенин " в обстановката, в която и първата и втората партия бяха изтеглили своите кандидатури, с цел да имаме някакъв излаз от този топик, в който се озова Народното събрание. За страдание, не получихме тази поддръжка, която беше нужна.

И тогава, сякаш всички, споделиха - истината е, че мъдрото решение беше, че всички дружно умно трябваше да застанем и да изберем ръководителя на Народното събрание. Оттам нататък не приказваме за никакви обединения, никакви съглашения, за никакви сделки ", сподели още Проданов.

Относно това дали са се появили искри сред някогашните сътрудници Политическа партия и Българска социалистическа партия, той отговори: " Вижте, и в самото държавно управление, и в самото ръководство, по доста въпроси сме спорили. Това е обикновено, ние сме разнообразни партии, тогава също сме показали някакъв разсъдък, с цел да се направи държавно управление. Това, което е значимо е, че ние с Политическа партия сме в естествен диалог и както споделих, в случай че бъдем поканени на договаряния за държавно управление след втория мандат, ще се отзовем. Както няма да се отзовем на първия, както отказахме и поканата на контактната група в лицето на господин Плевнелиев и господин Паси да участваме в договарянията, по простата причина, че ги възприемаме като пратеници и представители на ГЕРБ ", сподели още Проданов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР