Това заболяване изисква повече време и наблюдение. Според мен защо

...
Това заболяване изисква повече време и наблюдение. Според мен защо
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Затварят ни заради тези, които горяха маски по площадите

Това заболяване изисква повече време и наблюдаване. Според мен за какво имаме толкоз доста смъртност, би трябвало да е заложен на хората, които горяха маски по площадите и споделяха, че подобен вирус няма. Това съобщи зам.-директорът на болница "Пирогов " проф. доктор Николай Габровски.

"Ние лекарите още от началото на този проблем, твърдим, че е сериозен ", сподели Габровски.
"Почти всекидневно имаме новозаразени сътрудници. Когато обаче се съблюдават ограниченията, заболеваемостта е по-ниска ", добави той.
"Основният проблем е до каква степен въведените ограничения се съблюдават. Тук постоянно е имало един релативно демократичен режим. Повечето хора бяха недисциплинирани. Едни ограничения са ефикасни единствено тогава, когато се съблюдават от цялото общество. Сега, тъй като 10 индивида не желаят да носят маски, ще вървим със скафандри цялото общество ", съобщи професорът.
"90% ще бъдем осъдени поради останалите 10% ", счита той.
"Като доктор считам, че би трябвало да има по-сериозни ограничения, само че тъй като просто сегашните не се съблюдават. От чисто здравна позиция това е наложително ", безапелационен е Габровски.
По думите му в "Пирогов " е имало проблем - клиниката по Неврология е била карантинирана. "Вече можем да посрещаме още веднъж такива случаи. Ние в никакъв случай не сме отказвали помощ ", добави той.
По думите му болничното заведение действа, въпреки и в тежки условия. "На всички ни е по-трудно, просто бъдете малко по-търпеливи. "
"Има случаи на върнати пациенти. Причините са няколко - от време на време по система се вижда, че в някоя болница има свободни кревати, само че до момента в който дойде пациентът, то към този момент може да е заето. Много пациенти също така идват на самоход и се получава скупчване ", изясни той. Габровски добави, че въпреки всичко хората би трябвало да са наясно, че леглото не лекува единствено.

"Общопрактикуващите лекари направиха всичко належащо, с цел да се приспособяват към новите условия. Не всичко е идеално, дано не се лъжем въпреки всичко. Ако обаче не намалее броят на болните, които търсят помощ, няма да можем да се оправим. Няма система в света, която да издържи ", безапелационен е Габровски.

"От самото начало е ясно, че би трябвало да се готвим за най-мрачния сюжети и да се молим той да не се случи. Арена Армеец е точно за подобен случай, да, тя не може да се сравнпва с реанимация в най-хубавите ни лечебни заведения, само че нека не стигаме до такава степен. Дано като общество разберем, че би трябвало да съблюдаваме избрани ограничения ", добави отново той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР