Това, за което всички говореха, в крайна сметка случи. Международният

...
Това, за което всички говореха, в крайна сметка случи. Международният
Коментари Харесай

МОК отне лиценза на Международната федерация по бокс

Това, за което всички говореха, в последна сметка случи. Международният олимпийски комитет (МОК) лиши лиценза на Международната федерация по бокс (АИБА) на 134-ата си сесия в Лозана (Швейцария). Боксът въпреки всичко остава в олимпийската стратегия за Игрите в Токио 2020.

През май Изпълкомът на МОК предложи мярката, защото от АИБА не са изпълнили поетите задължения, свързани с ръководството и финансите на централата, съдийството и етичния кодекс.

АИБА може да кандидатства още веднъж за възобновяване на лиценза след Олимпиадата в Токио, която ще се състои от 24 юли до 9 август идната година.

МОК пък ще поеме организацията на олимпийския боксов шампионат в японската столица, като за задачата беше основана специфична комисия с ръководител члена на МОК и президент на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе.

Комисията към този момент показа план за стратегия на олимпийския шампионат, в който да бъдат включени 13 категории - 8 при мъжете и 5 при дамите. Планът е на Игрите в Токио да вземат участие общо 286 боксьори (186 мъже и 100 жени), а квалификациите ще се състоят от януари до май 2020 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР