Това, за което вчера на КСНС премиера призова, бе за

...
Това, за което вчера на КСНС премиера призова, бе за
Коментари Харесай

Захариева се обясни какво не ѝ е харесало при ареста на Иванчева

Това, за което през вчерашния ден на КСНС премиера прикани, бе за усмиряване на обстановката. Едва ли има човек в България, който да утвърждава потреблението на химическо оръжие. Има интернационалните отговорности, които имаме. Стоя зад позицията на господин Цветанов от през вчерашния ден. Това съобщи в ефира на " Здравей, България " външният министър Екатерина Захариева, представена от Блиц.

Тя напомни, че премиера през вчерашния ден е призовал всички да създадат по този начин, че да могат да се вземат решения. " Позициите ни би трябвало да пазят националния интерес, само че и да бъдат в насоката на пътя, който сме избрали ", счита Захариева. 

Тема на гостуването й бе и карцерът на кметицата на " Младост " Десислава Иванчева:

  " Ако ме питате дали имам желание да повеждам войни - не. Считам, че несъгласията би трябвало да се изчистят в диалози. Продължавам да смятам, че са преминати границите при задържането на Иванчева. Не подценявам работата на сътрудниците, които разкриха закононарушението, което би трябвало да бъде потвърдено в съда. При коментара за преминатите граници имах поради по-скоро това дали е трябвало да седне да вземем за пример тя. Такава акция като цяло се прави доста дълго време. Тази община несъмнено не вървеше добре ", съобщи Захариева на въпрос дали има раздор сред държавно управление и прокуратура след коментара й по случая и острата реакция на Цацаров.

" Последно се чух с Цацаров по проблема за Желяз и говорихме, че би трябвало да му помогнем. Господин Цацаров е в чужбина, ще се веселя да се забележим, като се прибере. Искам да повторя - това, че се проверяват закононарушения за корупция е похвално. Все отново би трябвало да създадем разбор на обстановката. Не бива да одобряваме всичко като персонална подигравка. Не съм желала да атакувам никого, просто показах позиция, която не дава отговор на тази на целия кабинет. Не сме го обсъждали, аз дадох персоналното си мнение и няма да спра да го показвам, в случай че има неща за разискване ", сподели тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР