Това за болничните вчера определено е предложение на патриотите. Естествено,

...
Това за болничните вчера определено е предложение на патриотите. Естествено,
Коментари Харесай

ГЕРБ се оправдаха, че идеята за болничните е на патриотите, те отричат

" Това за болничните през вчерашния ден несъмнено е предложение на патриотите. Естествено, че не сме предложили. Ако беше предложение на ГЕРБ и държавното управление, щяхте да го видите в бюджета при неговото внасяне от Министерски съвет. Но ние се съгласихме с тези, въпреки че те не са безспорни ". Това съобщи Менда Стоянова от ГЕРБ в коридорите на Народното събрание.
" Не съм споделила, че ГЕРБ не е склонен. Не може ГЕРБ да не е склонен да се подкрепят възрастните хора с нарастване на минималната пенсия, тъй като ние го вършим непрекъснато. Друг е въпросът, че тъкмо този вид мярка с повишение на минималната пенсия за изслужено време и напреднала възраст, а не пенсия за хора, които в никакъв случай не са полагали труд или нямат задоволително стаж, има други способи и начини, по които би трябвало да се подкрепят ”, добави Стоянова и изясни, че неслучайно имаме толкоз необятно развито обществено подкрепяне.
От Обединени патриоти обаче отхвърлиха предлагането да не се заплаща първия ден от болничния да е тяхно: " Предложението за болничните е на финансовия министър. Това сподели секретарят на Вътрешна македонска революционна организация и народен представител от " Обединени патриоти " Юлиан Ангелов пред публицисти. Ангелов разясни, че предложенията на " Обединени патриоти " са повдигане на минималните пенсии на 250 лева и освобождение от такси на 4, 5 и 6- годишните от детските градини. " Другите оферти са от сътрудниците от ГЕРБ. Есстествено, че не сме предложили, това е по предложение на финансовия министър за болничните ", сподели Ангелов. На въпрос за какво съдружният сътрудник на " Обединени патриоти " лъжат, Ангелов разяснява, че не е слушал Менда Стоянова какво тъкмо е споделила. Той изясни, че на съдружен съвет са били подкрепени всичките оферти.
Стоянова от своя страна изясни, че за ГЕРБ е извънредно значимо обединението да остане постоянна и да довърши мандата си държавното управление: " Но това значи, че нашите съдружни сътрудници в диалог с нас също би трябвало да съумяват да осъществят своите обещания и своите ограничения, планувани в техните стратегии ", сподели тя.
" Не даваме обратно, аз споделям каква е истината. Ако някой се срами от това, което е предложил, той би трябвало да се изяснява. Ние сме предложили повдигането на минималната пенсия, тъй като това е част от нашата стратегия, на никое място е нашата стратегия няма заложени болничен и всеки може да го ревизира от вас нито в управническата стратегия, нито в програмата на Оперативна програма. Не се дистанцираме, тъй като споделих, че тези оферти са подкрепени на съдружен съвет, само че споделям, че не сме ги предложили ние. И това е истината и това е реалност. На този съвет са участвали доста хора, които могат да го потвърдят ", съобщи Ангелов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР