Това ястие се приготвя лесно и ще се хареса на

...
Това ястие се приготвя лесно и ще се хареса на
Коментари Харесай

Свинско под зеленчуци във фурната

Това ядене се подготвя елементарно и ще се хареса на множеството месоядци. За задачата би трябвало самото свинско месо да стане нежно и вкусно.
Обикновено това месо се сервира с гарнитура. И в рецептата за свинско месо под зеленчуци във фурната, гарнитурата се пече върху месото. Подготовката лишава към час и половина.

Необходими съставки:
свинско месо - 0,5 кг;
картофи - 2-3 приблизително големи;
лук - 2 дребни глави;
майонеза - 400 гр.;
твърдо сирене - 150 гр.;
растително масло - 2 супени лъжици. лъжици;
вода - половин чаша;
сол и подправки на усет.

Приготвяне на свинско под зеленчуци във фурната
Намажете задоволително бездънен съд за печене с растително масло. Нарежете свинското месо на дребни късчета и разпределете отмерено в един слой на дъното на листа за печене. Полейте с вода, тъй като без нея месото може да остане изсъхнало. Нарежете лука на тънки пръстени и ги поръсете,върху свинското месо. Обелете картофите и ги настържете на едро ренде. Смесете настъргани картофи със сол, майонеза и подправки. Разпределете картофената майонезена маса отмерено, върху лука и поставете на листа за печене.

Настържете твърдото сирене на едро ренде и сложете върху картофите.
Покрийте листа за печене с фолио или похлупак и печете във фурната при 200 градуса за 45 минути. След 40 минути свалете капака или фолиото и изпечете ястието във фурната за още 10-15 минути. Наблюдавайте ястието и незабавно откакто сиренето леко се зачерви - изключете. Не отваряйте фурната за още половин час.
Приготвихте свинското месо във фурната под зеленчуци!
Приятен обяд!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР