Това вето ще бъде преодоляно, така че не виждам за

...
Това вето ще бъде преодоляно, така че не виждам за
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Ветото на президента за БТР-ите за Украйна ще б...

" Това несъгласие ще бъде преодоляно, тъй че не виждам защо да разясня ", сбит бе министър председателят, съобщи Българска национална телевизия.

 

в Народното събрание съглашението с Киев. То планува страната ни да даде безплатно 100 БТР-и от въоръжението на Министерство на вътрешните работи.

 

Според държавното управление те са с отпаднала нужда. Според президента БТР-ите могат да се употребяват за защита на границата или при бедствия и повреди.

 

На 22 ноември, на първо и второ четене, даването на Украйна на бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение. Ратификацията поддържаха 131 народни представители, " срещу " бяха 49, а един депутат гласоподава с „ въздържал се “. Против ратификацията бяха депутатите от Българска социалистическа партия и " Възраждане ". " За " гласоподаваха от ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната - Демократична България ", Движение за права и свободи и седем депутати от групата на " ИТН ". Един от депутатите на Българска социалистическа партия гласоподава с " въздържал се ".

 

По време на дебата в зала преди утвърждение на спомагателната помощ, министърът на защитата Тодор Тагарев подсети, че става дума за 12,7 милиметрови картечници, които са употребявани по време на Възродителния процес за осъществяване на вътрешни функционалности.

 

В отчет на Комисията по отбрана се показва, че със съглашението на украинската страна ще бъде предоставена бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение, както и аварийни елементи за обслужването ѝ, с отпаднала нужда за потребностите на МBP.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР