Това твърди зам.-председателят на парламента Атанас Атанасов Границата е пробита

...
Това твърди зам.-председателят на парламента Атанас Атанасов Границата е пробита
Коментари Харесай

За 15 години: Униформената полиция се смалила 2 пъти за сметка на „чантаджиите“

Това твърди зам.-председателят на Народното събрание Атанас Атанасов

Границата е пробита поради корупционни схеми и дефицит на служители на реда. Това изясни зам.-председателят на Народното събрание Атанас Атанасов от „ Демократична България “ (ДБ) пред кореспонденти в Народното събрание. Той е член и на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред.

Атанасов бе запитан за мнение за законопроекта на Българска социалистическа партия за увеличение на наказванията против трафикантите на мигранти.

Трябва да го забележим в елементи. Разбира се, че в такива обстановки би трябвало да се показва сериозна политическа воля, изкоментира в началото Атанас Атанасов, само че по-късно обърна внимание към ставащото на границата с Турция.

Според него в корена на казуса било преградното оборудване , което можело да се пререже елементарно, с клещи. Докато на турско-гръцката граница ограждението било друго – по тази причина оттова не минавали мигранти.

„ Така че с изключение на в тактически аспект би трябвало да се види по какъв начин да се запушат тези пробойни на границата. Трябва да се струпат и полицейски сили на границата . Виждаме, че Министерството на вътрешните работи към този миг не може да се оправи по тази причина, тъй като униформената полиция за последните 15 години в България е намаляла два пъти за сметка на по този начин наречените чантаджии. Т.е. казусът е в организационното положение на Министерството като цяло. Има потребност да се трансформират структурите на Министерството; да бъдат подготвени в допълнение униформени служители на реда, с цел да се пази границата. Към този миг това нещо, както виждате, не се случва и по тази причина ви отправям вниманието – казусът е на българо-турската граница “, изясни още зам.-председателят на Народното събрание.

Трябвало да се подхващат и дипломатически стъпки , с цел да не се позволяват мигранти към българската граница.

„ Има един различен миг, който е доста значим и това е отново един проблем на управлението на Министерството като цяло: явно е, че с цел да може да има тези пробойни през границата и да се разхождат тези мигранти през България, значи, че има корупционни схеми и то в самото Министерство, които покровителстват тези канали и там би трябвало да се вложат напъните на управлението на Министерството, да бъдат пресечени тези корупционни схеми. Защото става въпрос за композиция. Пробита е самата границата, казано жестоко... “, добави Атанас Атанасов.

„ Тези мигранти, като минават през България, някъде излизат. А какво се случва на българо-сръбската граница – това също никой не разяснява. Така че казусът е в организацията на работата на Министерството на вътрешните работи – от една страна, да се посреща рискът на входа на страната, и второто, да бъдат пресечени корупционните схеми, които покровителстват тези миграционни канали “, заключи Атанас Атанасов.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР