Това става ясно от стенограмата от последното заседание на МС,

...
Това става ясно от стенограмата от последното заседание на МС,
Коментари Харесай

Борисов спеши МВР за проверките в ”Емко”

Това излиза наяве от стенограмата от последното съвещание на Министерски съвет, на което министър председателят разисква сигуацията към оръжейната компания. Той упорства всички инспекции да бъдат приключени скоро и служащите да бъдат известени, че в случай че всичко е наред лицензът ще бъде върнат.

"До 6 октомври да създадат всичко допустимо, там някъде – 5, 6, 7 октомври, тази тематика да завърши, тоест да си изпълнят всички инструкции на работа „ Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) “, споделя Борисов.

Той напомня на министрите, че по всички военни фабрики и хранилища текат инспекции, тъй че тя не е ориентирана към тях.

"Доста хранилища гърмяха, много жертви дадохме, много безобразия се откриха, приказвам - в доста компании. Хората би трябвало да знаят, че всичко зависи от това да си поправят грешките и надлежно в границите на тази една-две седмици най-много, в случай че са си ги отстранили, да им се върне лицензът, " ядосва се министър председателят.

Икономическият министър Емил Караниколов акцентира, че същите инструкции е дал и той.

"Помолих безусловно всички - да отстранят нередностите. Целият Междуведомствен съвет е поел този ангажимент ", споделя министърът.

Караниколов напомня, че на 25 има ексклузивен Междуведомствен съвет, на който ще има информация от работа „ Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) “ и от „ Пожарна сигурност “. В случай, че са отстранени, още тогава ще предприемем дейности, прибавя министърът.

Вчера стотици чиновници на завода за муниции „ Емко” от Монтана и Трявна излизоха на митинг пред Народното събрание. Хората са обезпокоени, че не се ли върне лицензът на завода, до две седмици могат да останат без работа. Според компанията даже откакто отстранили всички наложени им наставления, лицензът по този начин и не е върнат. Възложена им е обаче нова инспекция.

Преди месец страната лиши лицензите на "Дунарит ", а след това и на неговия притежател "Емко ". Тогава служащите излязоха на митинг, а синдикати и управление упрекнаха компания, близка до депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, за офанзивите против заводите. Той отхвърли да има интерес в оръжейния бизнес.

Държавата и "Емко " спорят за собствеността на "Дунарит ". Според МИ русенското сдружение към момента е благосъстоятелност на КТБ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР