Това става ясно от публикации на сайта financialtribune.bg.Бойкот на австрийски

...
Това става ясно от публикации на сайта financialtribune.bg.Бойкот на австрийски
Коментари Харесай

По български: АИКБ зоват за бойкот на австрийски търговски вериги заради Шенген. БТПП са против

Това излиза наяве от изявления на уеб страницата financialtribune.bg.

Бойкот на австрийски начинания, артикули, магазини и бензиностанции на територията на България поради отхвърли на Виена да ни пусне и в сухопътния Шенген. Това предлага ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

„ След като положихме всички старания и отговаряме на условията за Шенген, за какво не сме равни с другите? “, това разяснява пред Нова тв Васил Велев, ръководител на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Той уточни още, че пропуснатите изгоди за страната ни са над 1 милиарда годишно.

„ Ние бихме подкрепили по-твърда реакция от страна на държавното управление. Защо не наложим несъгласие на някоя австрийска самодейност? Трябва да има апели за непазаруване на австрийски артикули и неползване на австрийски услуги. Трябва да има и държавна, и социална реакция “, попита Велев.

Той посочи, че би трябвало да се търсят такива средства за влияние, които да дадат претекст на политически фактори в Австрия да трансформират позицията си.

Според ръководителят на АИКБ България е посочила, че е равна с останалите, само че бива третирана като второ качество.

„ Това е недопустимо за българския бизнес и ние настояваме за по-твърда реакция ”, уточни Велев.

По думите му австрийският директен превоз би трябвало да бъде следен по-добре - по този начин, както желае Австрия.

Велев добави, че съгласно него страната не се възползва оптимално от преимуществата на географското си местонахождение.

„ Шенген, еврозоната и Организацията за икономическо сътрудничество и раз са топ цели за българския бизнес. Те ще ускорят икономическия напредък и ще подобрят качеството на живот у нас “, уточни още той.

От БТПП обаче са срещу такава мярка.

„ Подходът на АИКБ за оповестяване на протест на австрийските магазини и бензиностанции тук е извънредно неефикасен “, това разяснява Цветан Симеонов, ръководител на Управителния съвет на БТПП, написа още  financialtribune.bg.

„ Ние преглеждаме всички вложители тук като наши съдружници. Това не е разбирането от болшинството бизнес в България “, изясни още той.

„ Благодаря на Австрия, че ни окуражават в допълнение за приемането на еврото “, сподели ръководителят на БТПП, след което посочи, че по пътя на България към Шенгенското пространство Австрийската стопанска камара публично е подкрепила цялостното включване на България в Шенген.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР