Това става ясно от предварителните данни на Федералната статистическа служба

...
Това става ясно от предварителните данни на Федералната статистическа служба
Коментари Харесай

Германската инфлация бележи леко понижение през юли до 6,2 на сто на годишна основа

Това излиза наяве от предварителните данни на Федералната статистическа работа " Дестатис " (Destatis), оповестени през днешния ден и представени от международните осведомителни организации.

 

Инфлацията в централната европейска стопанска система се е свила с 0,2 процентни пункта по отношение на записаните през юни 6,4 на 100, съгласно официалното съобщение на " Дестатис ".

 

През май е имало напредък от 6,1 на 100 по отношение на същия месец на 2022 година

 

Високата инфлация съставлява особена компликация за потребителите от месеци и доста от тях са съкратили потреблението си.

 

Това е рефлектирало на стопанската система, защото частното ползване е значим мотор за икономическия напредък, съобщи ДПА.

 

В най-населената немска провинция Северен Рейн-Вестфалия смяната е била малко по-голяма с равнище на инфлацията на годишна основа от 5,8 на 100 през юли по отношение на 6,2 на 100 през предходния месец.

 

" Натискът върху цените понижава малко по-бързо от предстоящото на всички равнища ", разяснява основният икономист от " Беренберг банк " (Berenberg Bank) Холгер Шмидинг, представен от Ройтерс, визирайки Северен Рейн-Вестфалия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР