Това става ясно от отворено писмо до премиера, председателя на

...
Това става ясно от отворено писмо до премиера, председателя на
Коментари Харесай

Надзиратели готвят протест заради ”истерията” след бягството

Това излиза наяве от отворено писмо до премиера, ръководителя на Народно събрание, правосъдния министър (Цецка Цачева съобщи, че е видяла шокираща незаконна немарливост в Софийския затвор - б.р.), основния прокурор и всички параламентарно показани партии.

Повод за писмото е "създалата се нервност " след бягството на двама рецидивисти.

Удобството не може да бъде водещо, нашата идея е връщането на достолепието и достойнството на специалността. Парите, за желаното от нас нарастване на трудовите хонорари не заместват нашето здраве и живот, пишат надзирателите и упорстват за механизъм за решение на проблемите, който да бъде задействан не от съответни събития, нито пък да бъде политизиран, както в тази ситуация.

От управителния съвет на синдиката на чиновниците в пандизите показват паника и отвращение от отрицателните трендове в "развитието " на пенитенциарната система.

Случващото се в българските затвори е директна последица от водената политика във връзка с целия бранш "Сигурност ", в частност пандизите, което е отражение на положението на страната като цяло в лицето на политическия хайлайф по време на целия преход. В системата на пандизите и арестите към момента не е почнала същинска промяна. Системата е в положение на ентропия, вместо еволюция, блокирана от хора, някои от тях заемащи основни управителни позиции, занимаващи се с избор и асортимент на фрагменти по собствен облик и сходство, със съмнителни покупко-продажби, което обуславя модела на ръководство, действието, моментното положение, надлежно с качеството и визията на системата.

Днешното ръководство е чутовно, контрапродуктивно, заслепено, себично , фокусирано, стимулирано само и единствено по усвояването на средства от европейските фондове, като всички други потребности и грижи за чиновниците не са на дневен ред, упорстват от синдиката.

Те са на мнение, че водената към сегашния миг държавна политика в местата за отнемане от независимост, е ориентирана главно с претекст за реализация на инфраструктурни планове и усвояването на пари от Европейски Съюз, само че не и да се търсят трайни и срочни решения на множеството проблеми в тази сфера. Освен това наказателно-изпълнителната политика е неправилна, тотално сбъркана, порочна, не подхожда на стандартите на Европейски Съюз във връзка с осъществяване на наказването "лишаване от независимост ", надлежно изтърпяването.

От ССЗБ са подхванали дейности на отбрана на чиновниците, нападнати от избягалите пандизчии. Синдикатът напомня и проблеми за похищения и поръчки за набези и убийства на надзиратели, обществени и медицински служащи, емблематичен образец е основният надзорник на Софийския затвор, умрял в болница след нечовечен побой, поръчан от лишени от независимост.

Срещу надзирателите се води компроматна война, която има своята цикличност, само че постоянно задачата е една и съща - да се омаловажи труда на елементарния чиновник и да бъдат прикрити същинските виновници за положението на бранша, написа още в писмото, оповестено от Българска телеграфна агенция.

До скоро надзирателите стачкуваха за 20% нарастване на заплатите и настояха за увеличение на броя им.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР