Това става ясно от окончателните редакции на промените в правилника

...
Това става ясно от окончателните редакции на промените в правилника
Коментари Харесай

Тайно служебниците махнаха тавана за заплатите в 17 държавни фирми

Това излиза наяве от окончателните редакции на измененията в правилника за използване на закона за обществените предприяия. В документа са добавяни текстове, които отсъстваха в оповестения за обществено разискване вид, има и редакции в противоположната посока.

Според финалния вид на документа лимитите за шефските заплати отпадат във всички обществени предприятия, основани със специфични закони. В момента съществуват 17 такива предприятия - тотализаторът, всички горски предприятия, НКЖИ и " Пристанищна инфраструктура ", РВД, " Радиоактивни боклуци ", " Управление и стопанисване на язовирите " и други Предвидено е те да се преобразуват и след преобразуването РВД ще остане единственото дружество с подобен статут, само че сега в групата са всички 17 компании, които надлежно ще могат да се възползват от новия ред за неограничени хонорари за бордовете. Не е ясно по кое време ще бъдат преобразувани те - до юни би трябвало да показват график по какъв начин ще се движат процесите, само че по кое време тъкмо ще завърши преобразуването - не е ясно, написа още " Сега "

И без отпадането на лимитите оптималните хонорари в държавните сдружения скочиха внезапно около увеличената минимална работна заплата. При предел от 18 МРЗ за заплата на изпълнителен шеф в държавно АД това е еднакво на заплащане от 14 040 лева при 12 780 лева най-много през предходната година. Размерът на възнагражденията се актуализира на всяко тримесечие според от резултатите на сдружението по формула, само че е преценено, че би трябвало да има и горна граница на заплащането.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР