Това става ясно от официални документи, с които БЛИЦ разполага.

...
Това става ясно от официални документи, с които БЛИЦ разполага.
Коментари Харесай

Сензация в БЛИЦ! Документи разкриват защо Татяна Дончева е била изхвърлена от прокуратурата!

Това излиза наяве от публични документи, с които БЛИЦ разполага.

Основанията, които показва Иван Татарчев като претекст пред Висшия правосъден съвет за освобождението на девойка Дочева са стряскащи.

"Предлагам на Висш съдебен съвет да приключи трудовия контракт на Татяна Дончева като прокурор при Софийска градска прокуратура, заради липса на професионални качества и морал за заеманата служба ", безапелационен е Татарчев. А думите му като че ли режат с голям нож упоритостите на Дончева да стане част от правоохранителната система на България.

В причините си пред правосъдните кадровици във връзка с Дончева, основният прокурор Татарчев е обстоен, а първият от тях е следният:

"Преназначената от служба "зам.-районен прокурор " при Районна прокуратура-Габрово на служба "прокурор " при СГП при прокурорски стаж към 2 години (от които 2 години като младши прокурор) при жестоко нарушение на член 22, ал.2 по отношение на член 19, ал.3 от Закона за прокуратурата, което сочи за липса на морал при сключването на трудовия контракт.


Това на процедура поставя завършек на разногласията към юридическия стаж на Дончева, с който се е пробвала да се промъкне до магистратския пост в София.

Втората причина , която Татарчев акцентира е още по-стряскаща:

"Липса на качество и срочност при решение на предоставените й прокурорски преписки в Районна прокуратура-Габрово и СГП. Така да вземем за пример в Районна прокуратура-Габраво е имала най-вече просрочени преписки и каузи. Некомпетентно присъединяване по фирмено дело за регистрация на компания... и безпричинно преустановяване на кореспонденция..., обвързвана със закупеното жилище от... ".

Третият аргумент , с който тогавашния обвинител №1 желае отстраняването на Дончева също е респектиращ: "Множество недоволства от жители, юристи и сътрудници прокурори за жестоко отношение ".

Четвъртият аргумент на Татарчев е сломяващ и разкрива още от "качествата " на Дончева:

"Липса на действителна деполитизация, изразяваща се в опит да провали събранието в СГП за избор на делегати за Висш правосъден съвет от квотата на прокуратурата, изказвания в средствата за всеобща информация, че "правосъдието ще стане изкупителна жертва на политическите битки и че изменението на Закона за Висш съдебен съвет е направено за замяна на някогашни партийни членове и на заемали по-високите постове в йерархията ", всяване на безпокойствие и напрежение измежду прокурорите във връзка извършващите се в правосъдната система и за провеждането на "чистка на неуместни хора ".

Документите демонстрират, че Татарчев внася предлагането си за освобождението на Дончева на 21 април 1992 година. Само 8 календарни дни по-късно Висшия правосъден съвет се съгласява с изложените от него претекстове и демонстрира вратата на Дончева.



На този декор са обясними и грубите и злобни забележки, които Дончева ръси като продавачка от клек шоп във връзка с следователи, съдии и прокурори от уеб сайтове за фалшив вести. Отлежалата девойка надали в миналото ще преживее, че не е станала част от правосъдната власт на страната и в този момент си връща с отровни приказки във връзка с всички магистрати, които добросъвестно си правят работата.

През последните години, в които работеше като депутат Дончева по този начин и не спомогна със законодателна корекция, която да способства за богатството на българския народ. Вместо това името й доби още по-скандална популярност, след поправката "Ванко 1 ", чието авторство й бе приписано от редица авторитетни медии.

Нещо повече - шефката на бутиковото съдружие "Движение 21 " употребява всяка свободна секунда, с цел да се протяга в редица услужливи телевизионни студия и да злослови против държавните институции. Сега на помощ ще й се притекат долнопробните електронни страници, списвани от сходни на нея персони, с цел да продължи да "громи " законното българско държавно управление и законодателните органи.

Но няма и какво друго да чакаме от блатното държание на госпожицата, която преди години се нахвърли като пепелянка против Румен Петков, а по-късно го дефинира като "политик с капацитет ". Същата "последователност " ще се посипе и по всички, които са излезли на терен и си правят работата по закон.

Думите на господин Татарчев, обаче не престават да отекват със страшна мощ и през днешния ден.

Ивайло КРАЧУНОВ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР