Това става ясно от аудиозапис на негово изказване пред депутатиБившият

...
Това става ясно от аудиозапис на негово изказване пред депутатиБившият
Коментари Харесай

Силвио Берлускони обвини Зеленски, че е тласнал Русия към безкрайна война“

Това излиза наяве от аудиозапис на негово изявление пред депутати

Бившият италиански премиерСилвио Берлускони упрекна президента на УкрайнаВолодимир Зеленски, че е тласнал Русия към " безкрайна война “. Това излиза наяве от аудиозапис на негово изявление пред депутати, изминал в италианските медии, предава Bloomberg, представен от.

Записът хвърля спомагателна светлина върху натиска за намаляване на позицията на Италия по отношение на Русия в дясната коалиция, която завоюва изборите на 25 септември. Публикуването му следва това на различен запис, явно от същата среща с депутати, където Берлускони споделя за топлите си връзки с президента на Руската федерация Владимир Путин.

Скандалът се заформи на фона на опитите на Джорджия Мелони да реализира единодушие за постовете в кабинета с Берлускони и другите сътрудници в обединението. Тя даде обещание да не трансформира проукраинската позиция на Италия и увери, че поддържа изпращането на оръжие и помощ за Киев.

В изказване в сряда, коментиращо забележките на Берлускони, Мелони сподели, че няма да одобри никаква двоякост във външната политика, в случай че стане министър-председател.

Русия нахлу в Украйна през февруари, откакто преди този момент струпа войски на украинската граница " за учения “. За да оправдае нахлуването, Путин упрекна държавното управление на Украйна в " геноцид “ против етническите руснаци и говорещите съветски език в Донбас, безпричинно изказване, изцяло отхвърлено от Украйна, както и от Съединени американски щати и страните от Европейски Съюз, изяснява организацията.

В аудиозаписа, който беше оповестен от La Presse в сряда, 86-годишният Берлускони споделя, че Путин не е желал да влезе във война, само че е бил заставен да го направи поради продължаващите офанзиви на Украйна против подкрепяните от Русия сепаратисти в Донбас.

След избирането си Зеленски " утрои офанзивите “ против отделилите се републики, съгласно Берлускони, и Путин се намеси, с цел да го смени с държавно управление, " формирано от украинско малцинство, от почтени, рационални хора “.

" Той влезе в Украйна и откри обстановка, която не можеше да планува, на опозиция от украинците, които започнаха да получават пари и оръжия от Запада още на третия ден “, сподели Берлускони. " Така че вместо двуседмична интервенция, войната се трансформира допълнително от 200-годишна битка “.

В първото аудио, оповестено във вторник, Берлускони изрази угриженост по отношение на помощта на Италия за Украйна и сподели, че Путин му е изпратил кашон водка и писмо за рождения му ден. В същия ден, в изявление, излъчено по националната телевизия, ръководителят на Камарата на депутатите Лоренцо Фонтана, прочут със своите проруски възгледи, сподели, че глобите против Москва може да се окажат " бумеранг “.

Във вторник партията на Берлускони отхвърли той да е възобновил контактите си с Путин и съобщи, че позицията му във връзка с Украйна е " в сходство “ с тази на Европа и Съединени американски щати.

Ангажиментът към Европа и към западните сътрудници, в това число Съединени американски щати, постоянно е бил " в основата на моята работа като политически водач и човек на държавното управление “, сподели Берлускони в изказване късно в сряда, потвърждавайки, че мненията му са били извадени от подтекста.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР