Това става преди насрочената среща с правосъдния министър за подновяване

...
Това става преди насрочената среща с правосъдния министър за подновяване
Коментари Харесай

Надзиратели пак блокираха десетки затвори във Франция

Това става преди плануваната среща с правосъдния министър за възобновяване на договарянията за заплатите и осигуровките на личния състав, съобщи Франс прес.

Тази заран бяха блокирани 115 места за отнемане от независимост във Франция от общо 188, съобщи за Агенция Франс Прес националният секретар на синдиката "Форс увриер " Еманюел Боден.

В пандиза "Фльори-Мерожи " край Париж - най-големия в Европа, близо 150 надзиратели затвориха достъпа до постройките с барикади от автомобилни гуми и палети.

Боден, който дойде на място, насърчи стачкуващите и ги прикани всякога "да се връщат идващия ден ".

Министърът на правораздаването Никол Белубе съобщи тази нощ, че ще одобри през днешния ден синдикални делегати, откакто предложенията на държавното управление бяха отхвърлени, и прикани "всеки да прояви отговорност ".

Снощи надзиратели още веднъж бяха нападнати от пандизчия в северния град Лонгнес. Зачестилите набези от този жанр подхранват гнева на затворническия личен състав, който счита, че е подлаган на рискове, зле заплатен и подценяван. Протестите започнаха, откакто обвързван с ислямски терористи пандизчия атакува с ножици и рани трима надзиратели на 11 януари, припомня Агенция Франс Прес.

Миналата седмица редица синдикати преговаряха с френското държавно управление, само че в събота отхвърлиха да подпишат квалифицираното проектоспоразумение.

Синдикалистите настояват, че предложенията на кабинета са "далеч под упованията ", що се отнася до заплатите и статута на 28-те хиляди надзиратели. Според тях е незадоволително и предлагането на кабинета да открие 1100 нови работни места в бранша през околните 4 години. "Форс увриер " упорства бързо да бъдат назначени 2400 нови надзиратели, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР